Warmtepompen

Een warmtepomp benut warmte uit de natuur (grond, water of lucht) en brengt ze van een relatief lage temperatuur naar een hogere temperatuur.

Die warmte kan worden aangewend voor de centrale verwarming, het sanitair warm water en zelfs voor de verwarming van een zwembad.

En reken maar… er is voldoende warmte in de natuur. Elke dag warmt de zon de aarde op, zomder én winter. Afhankelijk van het gekozen

systeem en mits een vakkundige installatie, biedt een warmtepomp een hoog rendement, waardoor de investering zeker wordt terugverdiend.

 

Een warmtepomp heeft tal van voordelen en is daarom een geschik alternatief voor een centrale verwarminsketel in combinatie met vloer – of muurverwarming.

Milieuvriendelijk

Een warmtepomp onttrekt haar energie voor ongeveer drie kwart uit de natuur. Bijgevolg stoot een warmtepomp minder CO² uit dan een klassieke verwarmingsketel en zelfs minder dan een condensatieketel.

Groot comfort

Een warmtepomp wordt bijna steeds gekoppeld aan vloer – of muurverwarming, vooral in een goed geïsoleerde nieuwbouw. Dit verhoogd het comfortgevoel: in de winter door de gelijkmatige warmteverdeling, in de zomder door te koelen.

Betrouwbaar

Vandaag is een warmtepomp een betrouwbaar toekomstgericht verwarmingssysteem. Ze haalt haar energie uit een onuitputtelijke bron. Het aantal installaties neemt elk jaar toe.

Geen schouw nodig

Warmtepompen hebben geen schoorsteen nodig. Voor een aardgaswarmtepomp volstaat een rookgasafvoer via de buitenmuur. Dat betekent bij een nieuw te bouwen woning een behoorlijke besparing.

De woning kan zo worden ontworpen dat een warmtepomp volstaat, zonder dat een ander verwarmingstoestel hulp moet bieden.

Financiële voordelen

U kunt rekenen op diverse steunmaatregelen van de overheid en op een fikse premie van uw netbeheerder.

Zeer laag verbruik

Warmtepompen werken op elektriciteit of op aardgas, waarbij aardgas goedkoper is dan elektriciteit. De hoeveelheid energie die ze nodig hebben is vee lager dan die van een hoogrendementsketel.

Sommige elektrische warmtepompen produceren tot vijfmaal meer warmte dan ze stroom verbruiken. En het rendement van gasgestookte warmtepompen ligt tot 30% hoger dan de beste HR-ketels.